2017 m. liepos 9 d., sekmadienis

Vakarėlių liūtas - susukti tako (taquito)



Mano tėvai yra šiaip labai socialūs ir tokie kompanijos širdys, kurie visada pasistengia, aplink save suburti draugus, artimuosius ir iš gyvenimo padaryt šventę (jau kažkaip akivaizdu iš kur aš paveldėjau organizuotumo skill'są ir nemažai laiko praleidau organizuojant renginius). Dėl šitos priežasties, jau nuo vaikystės prisimenu visokių daug gražių švenčių ir susibūrimų, man jie labai patikdavo, nes būdavo daug maisto. Na nes reikia visoms tetoms parodyti, kokių mandrų sumuštinių internete atrado ar kokį tortą išmoko iškepti. Tik tai kiek save atsimenu, nors saldumynus ir mėgau, mano mėgstamiausias stalas visada būdavo tas, kuris yra paserviruojamas prie alaus bačkos. Žiauriai mėgstu viską kas sūru ir kepta aliejui. Tai žodžiu, vakarėlių maistas vienareikšmiškai is my thing.

Dabar, pasikeitus mitybos įpročiams, ieškojausi, ką galėčiau pasigaminti sau tokio, kas nebūtų vien kepta duona ar bulvytės fri. Ir pinterestas šituo atveju mane užbombardavo taquito'ų receptais. Dar neparagavus, jau žinojau, kad čia yra tai, ko aš noriu. Tai ir pasigaminau. Nelauksiu recepto pabaigos ir pasakysiu dabar - nesveikai skanu. Viskas ko galėjau tikėtis ir dar daugiau.

Juos gaminau iš kukurūzų tortilijų, kurias pirkau Assorti. Nusipirkau gigantišką vieno kilogramo pakuotę, nors iš recepto išėjo 10 taquitų. Bet visas kitas padalinau į 3 dalis ir padėjau į šaldiklį. Internetas sako, kad norint jas po to atšildyti, reikia tai daryti paliekant jas 1 ar 2 dienas šaldytuve, bet jokiu būdu neatšildinėti mikrobangėj. Tai čia reikia turėti omeny. Dar ką reikia turėti omeny, ir nežinau ar taip būna visada, bet man taip buvo, tai, kad jos labai lengvai lūžta, todėl tiesiog iš maišelio išėmus taip paprastai nesusuksi to tako. Aš juos šildžiau apie 0,5-1 min mikrobangėj įsuktus į šlapius popierinius rankšluosčius. Ir tada viskas buvo puiku.


Susukti tako pasigamino iš:
10 kukurūzų tortilijų
2 skardinės konservuotų pupelių (tinka bet kokios, kurias mėgsti)
1 svogūnas
0,5 salždios paprikos
3 skiltelės česnako
2 a.š. Tako prieskonių mišinio
0,5 a.š. kajeno pipirų
2 v.š. maistinių mielių (nebūtina, bet skanu)
0,5 laimo sulčių
Druskos

Gvakamolė pasigamino iš:
3 prinokusių avokadų
0,5 raudonojo svogūno
0,5 laimo sulčių
2 skiltelių česnako
Druskos

Aštrus majonezas pasigamino iš:
2 v.š. veganiško majonezo
1 v.š. Sriracha arba kito aštraus čili padažo


Orkaitę įjunk kaisti iki 200C, o tuomet pasiruošk įdarą. Pradžioje pakepinau svogūnus, česnaką ir paprikas, kol viskas suminkštėjo, o tuomet sumečiau pupeles. Viską kepinau apie 10 min ant vidutinės kaitros, kol galėjau mentele laisvai viską sutraiškyti. Sudėjau visus prieskonius, maistines mieles, įspaudžiau laimo sultis ir dar kartą gerai patraiškiau iki tokios ne visai vientisos, bet masės.

O tada atėjo laikas sukti ir čia ir buvo tas momentas, kai supratau, kad taip paprastai tortilijos savo apvalių formų nenorės atsisakyti ir tikrąją to žodžio prasme - laužysis. Tai kaip ir minėjau praždioje - aš jas pašildžiau ir tada viskas ėjosi daug paprasčiau. Čia tokia labai gyvenimiška pamoka, kai pagalvoji. Gerai, tęsiam. Tai ant tortilijos dėjau maždaug 1 valgomąjį šaukštą įdaro ir viską susukau. Tuomet dėjau kepti į orkaitę maždaug 15min, kol parudavo kraštai.


Kol taquitos kepė, pasigaminau padažus. Jie žiauriai paprasti ir nėra ką čia daug pasakoti. Gvakamolei avokadus sutraiškiau šakute, sudėjau smulkiai pjaustytą svogūną, traiškytą česnaką, druską ir laimo sultis. Bum. Yra. Aštrus majonezas, nepatikėsi irgi pasidarė per sekunde. Sudėjau majonezą, sriracha ir sumaišiau. Bum. Yra. Majonezą užpyliau iškart ant taquitų, bet galima patiekti ir šalia.



Patys taquitos yra labai traškūs ir neįtikėtinai skanūs, tai mano širdis šitą sekmadienį tiesiog dainuoja nuo skanaus maisto. Ir vėl gi, įdarą galima gamintis kokį norį, tai čia dar vienas bonusas, nes gali prisidėti į vidų visko, kas patinka.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą