2017 m. kovo 19 d., sekmadienis

Sekmadienio blynai: bananiniai ryžių miltų debesėliai


Mėgstu sekmadienius, o sekmadieniais mėgstu blynus. Įtemptų darbų suktinyje sunkiai atrandu laiko palepint save maistu, kuriam pagaminti galėčiau dar ir dėmesio šiek tik skirt. Praėjusios savaitės pietų meniu susidarė iš mamytės gaminto troškinio, o kai baigėsi jis - tada tiesiog virdavau kruopas, įsimesdavau avokadą, pomidorų, kokią salotą ar saulėgrąžų daigų ir valgydavau tokį gėrį. Nesiskundžiu - šiaip labai skanu buvo ir gražiai atrodė. Bet praleisto laiko prie puodų vis vien pasiilgau. Todėl šitas sekmadienis, dėka mano kolegės Indrės, tapo blynų sekmadieniu.


Nuo tada, kai atsisakiau miltinių dalykų, nebuvau valgius blynų. nes dar nežinojau iš ko man reiktų juos gamint. Mano supratimas apie miltus baigėsi ties kvietiniais miltais. Išbandžiau avinžirnių miltus ir buvo jėga, prisigalvojau, ką galima su jais nuveikti. Bet blynams jie man nelabai. Tada kolegė pasiūlė ryžių miltus. O aš galvojau, kad ryžių miltai skirti tik summer rolls'ams ir tiems peršviečiamiems ryžių makaronams gamint. Nuoširdžiai sakau - tikrai nežinojau, kad iš jų galima gamint kepinius. Jaučiuos kaip mažas vaikas, kuriam dar daug pasaulio pažint liko.

Bet visų svarbiausia - blynai įvyko!



Tešlai reikėjo štai ko:
1,5 puodelio ryžių miltų
0,5 puodelio avinžirnių miltų
2 a.š. kepimo miltelių
2 v.š. klevų sirupo
1 a.š. vanilinio cukraus
1 puodelis sojų pieno arba vandens
2 prinokę bananai
2 v.š. kokosų drožlių
1 a.š. aliejaus
2 linų sėmenų "kiaušiniai" (2 a.š. maltų linų sėmenų+6 a.š. vandens)

Viskas įvyko super greitai, o jei būtumėm naudoje maisto makaluoklį (kombainą ta prasme), tai būtų buvę dar greičiau.

Pirmiausia reikėtų pagaminti "kiaušinius". Tiesiog sumaišai maltus linų sėmenis su vandeniu ir palieki pastovėti kokių 10min. Tuomet jie pasidaro tokie tarsi drebučiai ir padeda surišti tešlą. Tada sumaišėm sausus ingredientus, sutrynėm bananus ir viską sukrėtėm į bendrą dubenį. Na sudėjom viską kas liko - saldiklį, kokosus, vandenį (sojų pieno neturėjom, bet būtų labai tikę), aliejų ir jau pasigaminusius "kiaušinius".

Blynelius kepėm nedidelius, todėl tešlą darėm tirštą. Kepėm su aliejum, nes man asmeniškai niekada neišeina tie super blyneliai, kur į tešlą pridedi aliejaus ir tada gali ant sausos keptuvės kept. Mistika. O valgėm su atšildytom avietėm ir bananais, nes vaisių ir uogų nebus per daug. Niam.




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą